Vesti iz rukometa

RSS veruje u Uroša Bregara: Na klupi Srbije još četiri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 15:46
Selektor Srbije Uroš Bregar MN Press
Selektor Srbije Uroš Bregar

Na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je izglasao poverenje selektoru ženske seniorske selekcije Srbije Urošu Bregaru, stoji na zvaničnom sajtu RSS.

Dosadašnji trener najboljih srpskih rukometašica potpisaće novi, četvrtorogodišnji ugovor, te će i na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi Srbiju sa klupe.

Posle uspešnih kvalifikacija i plasmana na šampionat Evrope, predsednica RSS Milena Delić, obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali podršku za novi mandat.

"Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija i smatram da je  Bregar trenutno najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo", poručila je Milena Delić.

Slovenački stručnjak na klupu Srbije seo je 2021. godine. Pre toga je vodio Krim, reprezentaciju Slovenije i Šiofok.