Vesti iz ostalih sportova

Ništa od bronze: "Delfini" pružili otpor, pa izgubili od Španije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 07:25
Ništa od bronze: "Delfini" pružili otpor, pa izgubili od Španije Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Vaterpolo reprezentacija Srbije ni nakon šest godina čekanja da se sa Svetskog prvenstva vrati sa medaljom u tome nije uspela, s obzirom na to da je u utakmici za treće mesto poražena od Španije sa 9:6  (3:3, 3:2, 2:0, 1:1).

"Crvena furija" je na taj način drugi put na turniru savladala selekciju Uroša Stevanovića, posle prvog kola grupne faze kada je bilo 16:14.

Podmlađeni srpski tim se "držao" do finiša druge četvrtine, a onda je usledio nestvarno dug period bez postignutog gola, sve do poslednjeg napada na utakmici, ukupno 19 minuta, što su Španci iskoristili i drugom pobedom protiv Srbije na turniru došli do bronze. Nisu pomogle ni sjajne odbrane srpskog golmana Branislava Mitrovića u tom periodu, koji je "skidao" zicere i odbranio peterac Alvaru Granadosu. 

Najefikasniji igrač Srbije bio je Strahinja Rašović sa tri postignuta gola, dva je dao Vuk Milojević i jedan Nikola Jakšić, dok su kod Španaca najraspoloženiji bili Alvaro Ortega Grandanos sa tri i Felipe Perone sa dva postignuta gola.

Podsetimo finale između Grčke i Mađarske zakazano je za 11.00.

SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 3, Ranđelović, Lazić, Milojević 2, Drašović, Jakšić 1, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović, Mitrović. Selekor: Stevanović.

ŠPANIJA: Aguire, Munariz 1, Granados 3,Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera, Kabanas, Taul 1, Perone 2, Malarah, Bustos 1, Lorio