Vesti iz ostalih sportova

Zorana Arunović i Damir Mikec "upucali" novu medalju: Dobitni tandem osvojio srebro na Svetskom kupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 16:01
Zorana Arunović i Damir Mikec "upucali" novu medalju: Dobitni tandem osvojio srebro na Svetskom kupu MN Press

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Damir Mikec, nastavili su s vrhunskim rezultatima ove sezone na velikim takmičenjima, ovog puta osvojivši srebrnu medalju na Svetskom kupu u prestonici Azerbejdžana. U kategoriji muško-ženskih parova prvo su bili drugoplasirani na Svetskom kupu u Kairu, onda su šampionata Evrope u Talinu doneli titulu, pa isto ponovili na Svetskom kupu u Limi, da bi danas u Bakuu produžili tu nisku zajedničkih uspeha. 

Poslednji je ostvaren u konkurenciji 55 parova, tako što su se posle kvalifikacija izdvojili zajedno sa tandemom iz Indije i Turske, da bi broj unutrašnjih centara ostavio indijsku i srpsku kombinaciju u borbi za najsjajnije odličje. Arunovićeva i Mikec vodili su neizvesnu borbu sa parom Divij Tadigol Subarahu - Sarabjot Sing, u jednom trenutku je naš rival vodio sa 6:6, pa su ga Zorana i Damir pretekli i odlepili se na 10:4, međutim u dva navrata su bili izjednačeni (12:12, 14:14), da bi na kraju Indijci "upucali" titulu. 

 

 

"Sitni detalji su odlučivali i u kvalifikacijama i u meču za zlato, koji je bio vrlo izjednačena borba. Srećni smo što smo produžili niz medalja, nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo se u avgustu, u ovoj istoj dvorani ponovo boriti za medalju, na Svetskom prvenstvu", prokomentarisao je Mikec. 

Njegova koleginica ima isto viđenje, a posebno je raduje kontinuitet sjajnih nastupa na velikim takmičenjima. Uz nadu da će vrhunski rad nastaviti da im se isplaćuje. 

"Sport ne bi bio interesantan kada bi bio predvidljiv. Mi smo uvek među kandidatima za medalje, nekad stignemo do njih, nekada ne. Ponekad izgubiš, ponekad pobediš. U svetu streljaštva ima mnogo dobrih individualaca od kojih mogu da se sastave odlični miks parovi. Dobro je da održavamo kontinuitet visokih plasmana. Nama su ciljevi uvek najviši, na takmičenja dolazimo sa željom da osvajamo medalje. Pred nama su sada dva velika izazova, Evropske igre u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bakuu. Željno iščekujemo šampionat sveta, posebno zato što još uvek nismo osvojili odličje na planetarnim prvenstvima", navela je već kvalifikovana učesnica Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine.