Vesti iz ostalih sportova

Novo zlato za Mikeca i Arunovićevu: Srpski strelci najbolji na Svetskom kupu u Limi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.04.2023 21:44
Novo zlato za Mikeca i Arunovićevu: Srpski strelci najbolji na Svetskom kupu u Limi Twitter/OKSrbije

Srpski strelci, Damir Mikec i Zorana Arunović, osvojili su zlatnu medalju na Svetskom kupu u Limi u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

Mikec je juče izborio zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a Arunovićeva se nije takmičila, jer je dan uoči početka turnira, zbog trovanja hranom, završila u bolnici. Ipak, uspela je da se oporavi, spremi da izađe na vatrenu liniju i dala ravnopravan doprinos novom uspehu srpskog tima.

Miks Arunović/Mikec je ove godine, na svakom takmičenju osvojio medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu stigli su do srebra, a nedavno u Talinu ponovo postali prvaci Evrope.

Medalja u Limi je osma za trofejni tandem u Svetskim kupovima (tri zlata, tri srebra i dve bronze):

"Osećam se kao ptica Feniks. Pre dva dana sam bila u bolnici, nisam učestvovala u pojedinačnom takmičenju, nisam dugo znala ni da li ću biti spremna za miks, a evo sada radujem se zlatu", rekla je Arunovićeva neposredno posle finala.

Mikec je dodao da je Zorana heroj:

"Presrećan sam, osvojio sam dva zlata u dva dana, baš kao i na Evropskom prvenstvu", rekao je Mikec.

U takmičenju miks parova puškom, tim Srbija 1 (Teodora Vukojević/Lazar Kovačević) je zauzeo 15, dok su se na 18. poziciju plasirali Andrea Arsović i Milutin Stefanović. U subotu su na programu pojedinačna takmičenja vazdušnom puškom.