Vesti iz ostalih sportova

Arunović, Mikec, Vukojević i Kovačević kao zapete puške na finalu Svetskog kupa: Srpski kvartet puca na visok plasman u Dohi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 15:34
Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec na pobedničkom postolju MN Press
Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec na pobedničkom postolju

U Dohi sutra počinje finalni deo Svetskog kupa u streljaštvu, na kom će Srbija nastupiti u četvoročlanom sastavu: Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Teodora Vukojević (MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška). 

Biće to nadmetanje osvajača medalja na poslednjem Svetskom prvenstvu i po 12 najbolje plasiranih na ovogodišnjim rang listama Svetskog kupa, ne računajući strelce koji su se na SP u Bakuu popeli na pobedničko postolje. U svakoj disciplini nastupiće po 16 strelaca ili strelkinja, jer pravo učešća ima i jedan reprezentativac iz zemlje domaćina.

Mikec tenutno vodi na svetskoj rang listi za vazdušni pištolj, a u Dohu dolazi kao aktuelni planetarni viceprvak, dok se ostalo troje kvalifikovalio na osnovu plasmana na listama sastavljenim prema rezultatima u ovogodišnjem ciklusu Svetskog kupa.

Arunovićeva je trenutno petoplasirana u poretku u svojoj disciplini, Vukojevića drži deveto mesto, dok je Kovačević na 10. poziciji. Prethodno finale Svetskog kupa održano je 2019, zbog pandemije korona virusa naredne godine nije bilo turnira, a umesto finala Svetskog kupa 2021. i 2022. je, po sličnom formatu i sistemu kvalifikacija održan je Kup predsednika.

Na poslednjem Kupu predsednika, Mikec je upucao zlato, a Arunović srebro. Inače, njih dvoje će već sutra na strelište, Kovačević će to uraditi 22. novembra, a Vukojevićeva dva dana kasnije.