Vesti iz ostalih sportova

Novi uspeh srpskog streljaštva: Kovačević osvojio srebrnu medalju na Svetskom kupu u Dohi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.11.2023 12:23
Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Lazar Kovačević MN Press
Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Lazar Kovačević

Srpski reprezentativac u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je srebrnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na finalnom turniru Svetskog kupa u Dohi.

Kovačević je u finale turnira u Dohi ušao sa četvrtog mesta u kvalifikacijama, u kojima je pogodio 630,1 krug, a najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Japanac Naoja Okada sa 632 kruga.

Zlatna medalja u finalu pripala je Mađaru Zalanu Pekleru koji je pogodio 251,2 kruga, Kovačević je bio drugi sa 249,4, dok je treće mesto pripalo Jiržiju Privratskom iz Češke (229,5).

"Za finale Svetskog kupa se pripremam dva, tri meseca. Od sredine septembra, kada je završen kvalifikacioni ciklus i potvrđeno da ću učestvovati u Dohi, u potpunosti sam se fokurisao na finale Svetskog kupa. Intenzivan rad se isplatio. Takmičenje je bilo izuzetno kvalitetno, svi finalisti su potvrdili da su u dobroj formi, odlično su gađali, pa su nijanse odlučivale", rekao je Kovačević, a zatim dodao:

"Činjenica da sam u tako jako konkurenciji uspeo da dođem do medalje mi daje mnogo razloga za zadovoljstvo. Ne žalim puno za zlatom, ispred mene je ostao samo favorit Pekler. Medalja na finalu Svetskog kupa je za mene veliko ohrabrenje za budućnost."

Srpski reprezentativci učešće na finalu Svetskog kupa završavaju u petak, kada će se Teodora Vukojević takmičiti u trostavu.