Vesti iz ostalih sportova

Finale regionalne vaterpolo lige na TV Arena Sport: Jug i Jadran u borbi za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 15:30
Finale regionalne vaterpolo lige na TV Arena Sport: Jug i Jadran u borbi za titulu MN Press

Nakon uzbudljivih mečeva u "Final 4" regionalne vaterpolo lige, gde su pobednike odlučili peterci, na programu je odlučujući meč ovog takmičenja, a u borbi za titulu sastaju se Jadran iz Splita i dubrovački Jug (18:00, Arena sport 1).

Hrvatski klubovi su do poslednjeg stepenika regionalne lige, stigli nakon pobeda nad Radničkim i Novim Beogradom. Najpre su Splićani savladali Kragujevčane rezultatom 17:15 (3:3, 3:4, 3:3, 3:2- 5:3), da bi potom Jug iznenadio branioca trofeja i domaćina turnira, ekipu Novog Beograda sa 15:13 (3:3, 2:4, 3:2, 3:2 - 4:2).

Ovo će ujedno biti i osmi put u poslednjih 15 sezona da se dva tima iz iste države bore za titulu najboljeg vaterpolo kluba u regionu, a interesantno je da je Jug uvek bio u konkurenciji za pehar, ali ga je samo dva puta podizao u tih sedam susreta (Primorje, Mladost).
 
Danas će pred sobom novu priliku u finalu posle poraza od Mladosti 2020. godine (11:15), a na drugoj strani bazena imaće rivala sa kojim se u borbi za trofej sastajao već dva puta ove sezone. Krajem novembra Jug je savladao Jadran u Superkupu Hrvatske 14:11, da bi samo mesec dana kasnije ponovo pobedio Splićane, ovaj put nešto ubedljivijem rezultatom - 10:5. 
 

 

 

Jadran će sada imati priliku za revanš, a prema rečima trenera splitkog kluba Jure Marelja, Jug je dobro poznati rival, pa iznenđenja više nema...

"Ono što sam govorio i pre polaska za Beoggrada. Neopterećeni smo, jasno je da idemo da pobedimo, ali pritiska nema. Što se Juga tiče, sa njima smo se toliko već puta susretali, tako da tajni, više, nema. Imamo malo vremena i najvažnije da se dobro pripremimo za finale", rekao je Marelj.

Sa druge strane, strateg Juga Vjekoslav Kobeščak rekao je da nije očekivao da će njegov tim doći do finala, tako da nije napravio nešto veću analizu rivala.

"Biću skroz iskren, nisam oečkivao da ćemo doći do finala, tako da nam je ostalo malo vremena da analiziramo Jadran. Ovo je za nas veliki uspeh, sa četvrtog mesta smo došli u situaciju da se borimo za trofej. Sa njima smo odigrali dosta utakmica ove sezone, a nema sumnje da su dobili i novu energiju, dolaskom novog trenera", rekao je Kobeščak.

Ovo će ujedno biti i šesti susret ovih ekipa ove sezone. Pored dva pomenuta finala, Jug i Jadran su odigrali dva meča u prvenstvu Hrvatske, gde je u Dubrovniku najpre bilo 10:10, da bi Splićani slavili u revanšu 11:9. Takođe, jednom su se susreli na turniru Premijer lige u Šibeniku, gde je Jug slavio 14:11.