Vesti iz ostalih sportova

Jug nakon peteraca savladao Splićane u finalu Jadranske lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 19:28
Jug nakon peteraca savladao Splićane u finalu Jadranske lige MN Press

Vaterpolisti Juga prvaci su Jadranske lige, na fajnal foru u Beogradu u finalu su savladali splistki Jadrana nakon boljeg izvođenja peteraca rezultazom 14:12, u regularnom delu bilo je 10:10 (2:1, 4:3, 2:3, 2:3).

Na penal ruletu, baš kao i u polufinalnoj utakmici protiv Novg Beograda ekipa iz Dubrovnika bile je nepogrešiva. U prve dve serije Splićani su bili neprecizni, najpre je Ivan Domagoj Zović pogodio stativu, da bi potom udarac Luke Bukića odbranio golman Juga Toni Popadić. Na drugoj strani nepogrešivi su bili Franko Lazić, Marko Joković, Loren Fatović i Kanstaninos Kakaris za konačnih 14:12 i trijumf Dubrovčana.

U pobedničkom timu Konstantinos Kakaris imao je stopostotan učinak u napadu, sva tri šuta završila su u mreži rivala, dok su Toini Mozara i Loren Fatović po dva puta bili precizni.

U ekipi Jadrana Luka Bukič je postigao četiri pogotka, a Rino Burić i Zvonimir Butić po dva.

Vaterpolisti Juga sve vreme su vodili, u finišu druge i na početku treće deonice imali su tri gola prednosti, ali su Splićani uzvratuili i na početku četvrte četvrtine Duje Pejaković je izjednačio na 8:8. Na dva minuta pre kraja Jadran je jedini put na meču poveo, pogodio je Rino Burić za 10:9. 

Konačnih 10:10 postavioo je 20 sekundi kasnije Kakaris, a u penal seriji Dubrovčani su bili bolji.