Vesti iz ostalih sportova

Prvi čovek Novobeograđana ističe: Potpuno spremni dočekujemo F4 regionalne Premijer lige

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.03.2023 11:30
Prvi čovek Novobeograđana ističe: Potpuno spremni dočekujemo F4 regionalne Premijer lige MN Press

Direktor vaterpolo kluba Novi Beograd Slobodan Soro izjavio je danas da se beogradski klub trudi da svaki put podiže standarde organizacije turnira. Fajnal-for regionalne Premijer lige na programu je predstojećeg vikenda na bazenu Sportskog centra „11. april“.

U prvom polufinalu koje je na programu u subotu od 18 časova sastaju se kragujevački Radnički i Jadran iz Splita, dok u drugom polufinalnom meču od 20 časova snage odmeravaju branilac titule Novi Beograd i dubrovački Jug.

"Što se tiče organizacije, potpuno spremni dočekujemo ovaj turnir. Vaterpolo klub Novi Beograd ima već bogatu tradiciju u domaćinstvu velikih takmičenja. Trudimo se da svaki put podižemo standarde organizacije i siguran sam da će tako biti i ovog puta. Okupiće se zaista odlične ekipe, veoma kvalitetni igrači u vrhunskom ambijentu na našem bazenu tako da će biti ispunjeni svi preduslovi za vrhunski spektakl. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto u ligaškom delu, jer smo i najviše pokazali u dosadašnjem delu sezone. Ove nedelje zabeležili smo veoma važnu pobedu u Ligi šampiona i svi nas vide kao glavnog favorita", izjavio je Soro.
 

MN Press

 

 

Osvrnuo se Soro i na protivnika u polufinalu regionalne Premijer lige.

"Sa dubrovačkim Jugom smo već dva puta ove sezone odmeravali snage. U prvom meču u Ligi šampiona smo igrali nerešeno iako smo imali četiri gola prednosti, a u regionalnoj ligi slavili smo i to na njihovom bazenu. Ipak, ovo sada će biti jedna potpuno nova priča i svi ti prethodni dueli treba da se zaborave i da se narednom meču priđe maksimalno motivisano i uz najveću moguću koncetraciju, jer Jug ima izuzetno kvalitetnu ekipu", istakao je Soro. Dodao je da je beogradskom klubu ukazano poverenje pošto je dobio i organizaciju fajnal-ejta Lige šampiona. "Pripreme su uveliko u toku. Finalni turnir Lige šampiona počinje 31. maja, a mi smo pre dva meseca počeli sa pripremama. Glavni fokus trenutno je na izgledu bazena. Utakmice će se igrati na otvorenom, gradiće se tribine, kapacitet će biti znatno veći nego prošle godine i svi se nadamo da ćemo još jednom ispuniti visoke standarde i očekivanja LEN-a koji nam je ukazao veliku čast i poverenje", zaključio je Soro.

Vaterpolisti Novog Beograda zauzimaju prvo mesto tabele regionalnog takmičenja sa svih 11 pobeda, a odlične rezultate ostvarili su i u Ligi šampiona, gde su trenutno lideri u Grupi B sa učinkom 8-1-1.