Vesti iz ostalih sportova

Zlato i dve bronze za srpske rvače na turniru u Kopenhagenu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.03.2023 08:36
Zlato i dve bronze za srpske rvače na turniru u Kopenhagenu MN Press

Srpski rvači osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve bronzane, na izuzetno jakom međunarodnom turniru u Kopenhagenu.

Do najsjajnijeg odličja stigao je Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kilograma, nakon što je zabeležio pobede u svih šest mečeva. Bronzom su se okitili Sebastijan Nađ u kategoriji do 67 kilograma i Georg Tibilov u kategoriji do 60 kilograma, a obojica su takmičenje završili sa bilansom od pet pobeda i samo jednim porazom.

O kvalitetu turnira, samim tim i značaju ostvarenih rezultata najbolje svedoči podatak da je u Kopenhagenu učestvovalo čak 265 rvača i 23 zemlje. Među takmičarima je bilo 14 osvajača medalja sa minulog Svetskog prvenstva, isti broj osvajača odličja sa planetarnom šampionatu za rvače do 23 godine i 19 rvača koji su na juniorskom prvenstvu sveta stigli do medalja.

Turnir u Kopenhagenu srpskim rvačima bio je odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje se od 17. do 23. aprila održava u Zagrebu. Iz glavnog grada Danske, rvačka reprezentacija direktno putuje u Poreč, gde će boraviti do 7. aprila i obaviti završnu fazu priprema pred šampionat Evrope.