Vesti iz borilačkih veština

Milorad Dokmanac: Rvanje u Srbiji ima svetlu budućnost

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.06.2024 18:00
Milorad Dokmanac veruje da rvanje ima svetlu budućnost MN Press
Milorad Dokmanac veruje da rvanje ima svetlu budućnost

U Novom Sadu se do 7. jula održava kadetsko i juniorsko Evropsko prvenstvo u rvanju, a selektor Srbije Milorad Dokmanac rekao je da srpsko rvanje ima svetlu budućnost.

"Pre prvenstva smo očekivali dve medalje, od Stevana Kojića i Dušana Stokića. Dušan je nažalost bio pod virozom, pa je Stevan opravdao ulogu našeg pravog kandidata u četiri velike borbe", rekao je Dokmanac za Tanjug.

Dokmanac je dodao i da je Stevan Kojić osvajanjem srebra u kadetskoj konkurenciji raritet u istoriji našeg rvanja.

"Pobedio je Kojić i reprezentativca Rusije. Za mojih 20-30 godina rada, ja ne pamtim u kadetskom uzrastu da nam se to dešavalo. Štefanek, Nemeš i drugi nikad nisu osvajali kadetske medalje, medalju je imao samo Maksimović i po tome mi vidimo Stevanov potencijal", rekao je selektor.

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta, a Srbija ima nikad više predstavnika u rvanju od osamostaljenja, ostvareno je čak pet normi.

"Očekujem medalju, imali smo je u Riju i Tokiju. Učinili smo sve da dočekamo spremni Olimpijadu, počeli smo pripreme još u decembru. Saša Komarov je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, tako da nam je on glavni adut", naveo je Dokmanac.

Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira Davor Štefanek istakao je da je Srbija uvek dobar domaćin.

"Mnogo takmičenja je organizovano u Srbiji i prema tome nije iznenađenje što smo dobili ovo takmičenje. Dobra je ekipa ljudi koji rade u rvačkom savezu", rekao je bivši rvački reprezentativac.

Štefanek je za Tanjug rekao i da srpsko rvanje ne treba da brine za budućnost, jer su kadeti pokazali da imaju kvalitet, te da su oni naslednici bivših osvajača medalja poput njega.

"Očekuju nas i Olimpijske igre, očekujem da Srbija donese sigurno jednu medalju. Sva petorica su kandidati za to, ali bih bio zadovoljan i sa jednom da nastavimo kontinuitet. Momci koji nastupaju ovde na kadetskom prvenstvu su sigurno konkurentni da nas predstavljaju 2028. godine na Olimpijskim igrama", podvukao je Štefanek.