Vesti iz ostalih sportova

Rvačka reprezentacija Srbije se u Zrenjaninu priprema za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.02.2024 13:22
Rvač Srbije, Viktor Nemeš MN Press
Rvač Srbije, Viktor Nemeš

Rvačka reprezentacija Srbije u Zrenjaninu sprovodi završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će od 12. do 18. februara biti održano u Bukureštu.

RSS podseća da će Srbija u glavnom gradu Rumunije na kontinentalnom šampionatu imati ukupno 10 takmičara. Predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić izjavio je da će cilj biti osvajanje barem jednog odličja čime bi se nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

"Naši rvači imali su izvanredne uslove za pripreme. Tu pre svega mislim na rad, koji je sproveden u Poreču. Tamo je bio prisutan veliki broj rvača iz cele Evrope i sveta, tako da su naši reprezentativci imali priliku za vrlo kvalitetan sparing. Svi naši rvači su zdravi i to je najvažnije. Prilično smo optimistični i verujem da ćemo doći do jedne medalje, a sve preko toga bio bi ogorman uspeh. Imamo vrlo iskusne borce, koji znaju kako se osvajaju odličja na velikim takmičenjima i na svemu tome baziramo naš optimizam", rekao je Šabić, prenosi RSS.

Prvi čovek srpskog rvanja je naglasio da su jasno i precizno postavljeni prioriteti u ovoj takmičarskoj godini.

"To su pre svega renking turniri i kvalifikacije za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Želja da se sa što većim brojem takmičara pojavimo na Igrama u Parizu, kako bismo tamo ostvarili zapažen rezultat. Upravo iz tog razloga jedan od naših glavnih aduta Viktor Nemeš preskače ovaj šampionat Evrope kako bi tempirao formu za kvalifikacije i učešće na najvećoj svetskoj smotri sporta", dodao je predsednik Saveza.

Šabić je funkciju predsednika RSS preuzeo pre dva meseca, a strateški ciljevi koji su jasno postavljeni neće se menjati.

"Značajnu finansijsku podršku u svemu tome imamo od strane države. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao naš sport. Nemamo nikakvih prepreka u ostvarenju ciljeva, pomoć koju dobijamo omogućava nam vrhunske uslove za trening i uz vrlo stručan rad naših trenera uspevamo da se uspešno nosimo sa velikim svetskim rvačkim silama. To želimo da činimo i budućnosti", rekao je Šabić.

On je posebno istakao da se velika pažnja posvećuje mlađim selekcijama.

"Mislim da imamo izuzetno darovitu generaciju mladih rvača, koje smo već priključili treninzima seniora i oni su naš zalog za budućnost. U tom zajedničkom radu oni su u prilici da napreduju, skupljaju znanje i preko potrebno iskustvo i nadam se da će sve to pomoći da smena generacija protekne bez problema i da nastavimo sa osvajanjem medalja", zaključio je Šabić.