Vesti iz ostalih sportova

Nemeš pred Evropsko prvenstvo: Red je na mene da osvojim medalju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.04.2023 12:10
Nemeš pred Evropsko prvenstvo: Red je na mene da osvojim medalju MN Press

Rvači Srbije trenutno su na pripremama za Evropsko prvenstvo koje se od 17. do 23 aprila održava u Zagrebu.

Najbolji srpski takmičari su posle turnira u Danskoj sa treninzima nastavili u Poreču, a završna faza priprema biće obavljena u Zrenjaninu.

Na turniru u Kopenhagenu istakao srpski reprezentativac,Viktor Nemeš, koji je u šest borbi zabeležio svih šest pobeda i osvojio zlatnu medalju:

"Turnir u Danskoj bilo je prvo takmičenje za mene još od Svetskog prvestva u Beogradu prošlog septembra. Znao sam da će biti teško i na kraju sam bio solidan. Nažalost, dosta kvalitetnih rvača se povredilo tokom turnira, pa su izostale neizvesne borbe, ali bila je to odlična provera pred Evropsko prvenstvo koja mi je ukazala šta je ono što treba da poboljšam", izjavio je Nemeš, pa dodao da postoje aspekti koje mora da popravi pred Evropsko prvenstvo:

"Napad u parteru je segment koji moram da popravim i osećam da tu imam još mnogo prostora za napredak. Ono što je za mene ohrabrenje je da svaki put kada sam na turnirima pred veliko takmičenje bio prvi, osvajao sam medalju. Nadam se da će tako biti i ove godine", istakao je Nemeš.

Osvrnuo se rvač iz Sente na uslove koje na pripremama ima reprezentacija:

"Od početka godine, samo deset dana sam bio kod kuće. Posle bazičnih priprema na Divčibarama, zatim treninga u Poreču i Mađarskoj, ponovo smo bili u Hrvatskoj posle turnira u Danskoj. Imali smo odlične sparing partnere. Nije bilo lako, vrlo smo vredno i naporno radili, ali znamo za šta se spremamo i šta nam je cilj. Mislim da je sa našim trenerima urađen zaista sjajan posao i da će to na Evropskom prvenstvu dati rezultate. Red je na mene da uzmem medalju. Poslednje odličje koje sam osvojio na velikom takmičenju bila je bronza na Evropskom prvenstvu 2019", zaključio je Nemeš.