Vesti iz ostalih sportova

Srbija "potopila" svetskog šampiona Mađarsku na turniru u Budimpešti: Dobar vesnik pred Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 22:59
Dušan Mandić, vaterpolista Srbije MN Press
Dušan Mandić, vaterpolista Srbije

Svako ko se iole razume u sport zna da rezultati i igre u test mečevima mogu i ne moraju ništa da znače, ali kada Srbija pobedi Mađarsku u vaterpolu, ili obrnuto, to uvek odjekne jer su te dve reprezentacije velesile ovog vodenog sporta. A, naš tim je bio dovoljno s(p)retan da večeras savlada komšije na E-ON kupu u njihovoh Budimpešti - 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4), petercima 4:2. 

I to u trenutku kada su Mađari aktuelni prvaci sveta, a oba tima se spremaju za šampionat Evrope u Zagrebu i Dubrovniku (4 - 16. januar). Odnosno, posle startnog poraza "delfina" od Nemačke (9:11).

Već je ubedljivo slavlje protiv Rumunije (15:5) pokazalo da startni nastup izabranika Uroša Stevanovića nije pravi prikaz stanja, da bi četiri potonje četvrtine potvrdili da četvrtoplasirani tim sa poslednjeg SP ima čemu da se nada na predstojećem takmičenju. 

Bio je to novi u nizu žestokih okršaja starih znanaca, a pobednik je odlučen tek posle izvođenja peteraca, pošto su protivnici bili izjednačeni na kraju regularnog dela (12:12). 

Radulović, Drašović, Strahinja Rašović i Mandić su iskoristili zicere, dok su u protivničkom taboru precizni bili Vince Vigvari i Nađ. Presudni detalj se desio u prvoj seriji, kada je Filipović odbranio udarac Vigvarija, dok je Burijan kasnije pogodio prečku.

Kompletne iformacije radi, treba preneti da je mađarski selektor Žolt Varga odmarao neke od nosilaca igre, dok je njegov srpski kolega na ovom turniru zakinut za pomoć važnih a povređenih ili bolesnih startera Nikole Jakšića, Đorđa Lazića, Sava Ranđelovića i Branislava Mitrovića, Đorđa Lazića.

Poslednji meč u Budimpešti, Srbija igra sutra protiv Španije (17.30).