Vesti iz ostalih sportova

Ovo nije formalnost, želimo pobedu: Dušan Mandić pred meč sa Rumunijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 11:40
Dušan Mandić MN Press
Dušan Mandić

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne polufinala Evropskog prvenstva, nije igračima selektora Uroša Stevanovića čak pošlo za rukom ni da izbore meč za peto mesto, pa će se od 15.00 časova protiv reprezentacije Rumunije boriti za sedmu poziciju.

Nije to nešto što se očekivalo od "delfina" pred takmičenje u Hrvatskoj, ali je nesrećno pretrpljen poraz od Mađarske uticao na to da podmlađeni sastav olimpijskih šampiona poptuno "potone".

 

Kao osvajač medalja sa največih evrospkih i svetskih takmičenja, Dušan Mandić je pravi predvodnik ove generacije srpskih vaterplista i zato naglašava da u duelu protiv Rumuan ne sme da bude opuštanja.

"Nije formalnost, želimo da je odradimo i ovu utakmicu na pravi način. Sledeće takmičenje, a to je Svetsko prvenstvo, nije daleko, tu je jako bllzu i zato moramo da koristimo svaki trenutak za uigravanje. Grupa u Dohi je teška, nema lakih utakmica i zato je potrebno da se što pre dozovemo pameti, jer će nam tako biti lakše", rekao je Mandić.

Tokom današnjeg dana Mađarska i Italija će od 16.30 časova odlučiti ko će osvojiti bronzanu medalju, dva sata kasnije Grčka i Crna Gora će se borti za petu poziciju, a onda će se od 20.30 časova za zlato boriti Hrvatska i Španija.

Što se Svetskog prvenstva u Dohi tiče, ono se održava od 5. do 17. februara, a selekcija Srbije se nalazi u grupi C, gde će joj rivali biti nacionalni timovi Sjedinjenih Američkih Država, Japana i Crne Gore.