Vesti iz ostalih sportova

Trofejni Dušan Mandić ponovo u reprezentaciji Srbije: Na širem spisku za Evropsko prvenstvo i povređeni Nikola Jakšić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 15:16
Trofejni Dušan Mandić ponovo u reprezentaciji Srbije: Na širem spisku za Evropsko prvenstvo i povređeni Nikola Jakšić MN Press

Selektor najbolje muške vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, odredio je širi spisak kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, od 4. do 16. januara.

Pripreme će početi 9. decembra u Kragujevcu, a na prozivci bi trebalo da se pojave 24 vaterpolista, sa sve Dušanom Mandićem, koji je ovog leta tražio i odbio poštedu od obaveza u nacionalnom timu.

Ako sve bude u redu, osvajač dva olimpijska zlata i svih ostalih medalja sa "delfinima", tokom poslednje decenije, trebalo bi opet da bude deo istog tima sa Nikolom Jakšićem, ukoliko se njegov bivši saigrač iz Novog Beograda do tada oporavi od obnovljene povrede ramena. 

Na spisku su: Branislav Mitrović (Vašaš), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović ( Vuljagmeni), Nemanja Vico ( Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnićki), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi  Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan), Luka Gladović (Partizan).

 

 

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su: pomoćni treneri Stefan Ćirić i Darko Bilić, trener za golmane i video analizu Miloš Ostojić, kondicioni trener za rad na suvom i u vodi Dajana Zoretić, doktori Nikola Repac i Ivan Marjanović, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, trener za golmane Žarko Petrović.

Reprezentacija će tokom priprema učestvovati na turniru u Budimpešti na kojem će pored Mađara i Srbije igrati Nemci, Španci i Rumuni (18-21. decembar). Posle toga se od 23. decembra pripreme nastavljaju u Beogradu, a predviđeni su zajednički treninzi sa Hrvatskom od 28. do 30. decembra.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu u Zagrebu igrati u C grupi sa Nemačkom, Maltom i Izraelom, a učešće Mandića bilo bi od kapitalne koristi za četvrtoplasiranu selekciju sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Fukuoki.