Vesti iz ostalih sportova

Uigravanje pred daleko važnije utakmice: Strahinja Rašović o Izraelu i drugim uvodnim rivalima na prvenstvu Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 17:50
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije Vaterpolo savez Srbije
Strahinja Rašović, vaterpolo reprezentativac Srbije

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije od danas se nalazi u Zagrebu, jednom od gradova domaćina Evropskog prvenstva, posle pristizanja u prestonicu Hrvatske kapiten Nikola Jakšić i ostali odradili su jedan trening, a sutra se u meču prvog kola C grupe sastaju sa Izraelom.

Bez obzira što je posle odbrane olimpijskog zlata u Tokiju, pre dva leta, došlo do velike smene generacija, "delfini" su i u novom sastavu Golijat, a rival David u susretu zakazanom za 17.00. Isto važi i za Maltu, pa bi problem mogla da napravi samo selekcija Nemačke. 

"Puni smo samopouzdanja, spremni smo za takmičenje. Oseća se uzbuđenje. Videćemo šta nam znači to što imamo lakšu grupu jer naša prava utakmica će biti osmina finala. Nema pritiska oko olimpijske vize. Neće biti lako u  Zagrebu to da se odradi. Imamo kasnije i Dohu gde je svetsko prvenstvo kao drugu priliku i optimisti smo", poručuje iz komšijske države jedan od lidera novog tima i njegov najtrofejniji član Dušan Mandić.

 

 

Izraelci su na poslednjem EP savladani sa 18:3, taj odnos snaga valja očekivati i u predstojeće četiri četvrtine, mada je daleko bitnije šta će puleni Uroša Stevanovića uraditi u nokaut rundi. Pogotovo, što samo titula ili plasman tik iza ekipa koje su već vizirale put u Pariz vode na Olimpijske igre 2024. 

"Nismo došli ovde da budemo samo u četvrtfinalu. Želja nam je da idemo do kraja ali videćemo koliki su nam dometi. Zbog devetog mesta u Splitu smo sada u slabijoj grupi i to moramo da iskoristimo za uigravanje pred kasnije daleko važnije utakmice", tako misli i priča Strahinja Rašović.

Kontinentalni šampionat ove godine trebalo je da bude održan u Izraelu, ali je zbog oružanih sukoba u pojasu Gaze izmešten u Zagreb i Dubrovnik, a titulu brani domaća Hrvatska. Medalje su tada uzele još Mađarska i Španija. 

 

Standings provided by Sofascore