Vesti iz ostalih sportova

Srpski i hrvatski vaterpolisti testiraju jedni druge pred Evropsko prvenstvo: Generalna proba u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.12.2023 21:13
Srpski i hrvatski vaterpolisti testiraju jedni druge pred Evropsko prvenstvo: Generalna proba u Beogradu MN Press

Nije redak slučaj da neke od najboljih vaterpolo reprezentacija na svetu zajedno treniraju i igraju zatvorene test mečeve uoči velikih takmičenja, ali opet zvuči zanimljivo vest da će selekcije Srbije i Hrvatske odigrati zvaničnu utakmicu malo pre početka Evropskog prvenstva u Hrvatskoj (4 - 16. januar). 

Domaćin turnira radiće skupa sa osvajačem olimpijskih zlata u Tokiju i Rio de Ženeiru, a selektor "barakuda", Ivica Tucak, otkrio je medijima u domovini da će njegovi izabranici sa "delfinima" imati zvaničan susret pred publikom u našoj prestonici. 

"U Beogradu ćemo 29. decembra igrati i jednu zvaničnu utakmicu protiv Srbije, jer ćemo i tamo biti tri dana na sparingu. Momci će dobiti odmor za Božić i Novu godinu, da budu kod kuće, sa porodicom. A, prvog dana januara uveče ćemo trenirati u Dubrovniku", rekao je Ivica Tucak.

I Srbija i Hrvatska biće jače u odnosu na Svetsko prvenstvo u Fukuoki. Uroš Stevanović dobio je veliko pojačanje na nezgodnoj strani, Dušan Mandić predvodiće državni tim sa Nikolom Jakšićem – ukoliko oporavak povređenog kapitena bude dao rezultate - i Strahinjom Rašovićem, dok je Hrvatska u odnosu za planetarni turnir jača za Lorena Fatovića i centra Luku Lončara.

"Na papiru je to sigurno drukčije nego što je bilo pre Fukuoke. Ne treba da govorim koliko hrvatskoj reprezentaciji znači Loren Fatović poslednjih šest ili sedam godina. On je izrastao u jednog od najboljih svetskih igrača i njegovo neigranje u Fukuoki je sigurno bio veliki hendikep za nas. Povratkom Luke Lončara smo dobili snagu na poziciji dva metra, pa čak i beka, gde je on igrao godinu dana u Pro Reku. Dakle, na papiru izgledamo jači i bolji, a tek treba da vidimo kako će to izgledati u bazenu", naglasio selektor Hrvatske.

Srpska reprezentacija započela je pripreme Evropsko prvenstvo, gro igrača okupio se, a u drugoj polovini ove nedelje Stevanoviću će se na raspolaganje staviti i vaterpolisti koji nastupaju za mađarske i italijanske klubove.