Vesti iz ostalih sportova

Imamo mesec dana da obnovimo i unapredimo stvari: Uroš Stevanović okupio najbolje vaterpoliste Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 16:30
Uroš Stevanović, selektor najboljih vaterpolista Srbije, drži konferenciju za medije MN Press
Uroš Stevanović, selektor najboljih vaterpolista Srbije, drži konferenciju za medije

Prema ranije utvrđenom planu rada, selektor najjače muške vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, okupio je danas kandidate za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (4 - 16. januar). 

Igrači će se sukscesivno priključivati, kako budu završavali obaveze u svojim klubovima širom naše zemlje i Starog kontinenta ili se oporavljali od povreda, a njihov šef ima spremljenu strategiju priprema.

"Imamo mesec dana priprema da obnovimo i unapredimo stvari na kojima smo radili prošle godine. Treniraćemo u Kragujevcu i Beogradu i imati tri provere, na turniru u Mađarskoj i treninzima sa Hrvatskom i Nemačkom. Posle lakše grupe na EP očekuje nas 1/8 finala protiv nekog od jačih protivnika i to je prvi cilj koji je pred nama", istakao je Stevanović, koji sa svojim izabranicima juri plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, gde bi naslednici Filipovića, Prlainovića, braće Pijetlović... trebalo da brane zlatnu medalju iz Tokija. 

Na spisku su: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović ( Vuljagmeni), Nemanja Vico ( Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Petar Jakšić (Partizan), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnićki), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi  Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Filip Janković (Radnički), Nikola Lukić (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan), Luka Gladović (Partizan).

Evropsko prvenstvo trebalo je da se održi u Izraelu, ali je moralo da bude izmešteno zbog rata u pojasu Gaze, a srpski "delfini" u komšijsku državu stižu kao osvajači četvrtog mesta na ovogodišnjem planetarnom šampionatu.