Vesti iz ostalih sportova

Dušan Mandić i Nikola Jakšić na vrhu kolone vaterpolo reprezentativaca Srbije: Poznat sastav "delfina" za šampionat Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 09:07
Dušan Mandić i Nikola Jakšić, vaterpolo reprezentativci Srbije MN Press
Dušan Mandić i Nikola Jakšić, vaterpolo reprezentativci Srbije

Dušan Mandić i Nikola Jakšić predvodiće vaterpolo reprezentaciju Srbije na prvenstvu Evrope u Dubrovniku i Zagrebu (4 - 16. januar), iako se prvi razboleo pre nekoliko dana, a drugi tek završio oporavak od povrede ruke. 

Posle poslednjeg dana priprema u Beogradu, a pre puta u Hrvatsku, selektor Uroš Stevanović odredio je konačan spisak putnika na EP, računajući da su igrač Ferencvaroša i član Novog Beograda, uprkos zdravstvenim problemima novijeg datuma, fizički i mentalno spremni za prvu od dve velike bitke za Olimpijske igre 2024 u Parizu.

Osvajač poslednjih izdanja OI, u Rio de Žaneiru i Tokiju, još nije "upao" među učesnike najvećeg sportskog takmičenja na planeti, pa je svaki čovek bitan. Pogotovo kada se radi o momcima koji znaju kako se osvajaju zlatne medalje, kao što su Mandić i Jakšić. 

Pored njih, šef stručnog štaba je u dosluhu sa saradnicima na konačan spisak uvrstio sledeće reprezentativce: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu igrati već 5. januara protiv Izraela. Na Božić će joj rival biti Nemačka, dok će "delfini" grupnu fazu zatvoriti dva dana kasnije protiv Malte. Tek posle toga ih čeka "pakao", jer put do pobedničkog postolja vodi preko manjih ili većih vaterpolo sila.