Vesti iz ostalih sportova

Završen je 36. "Trofej Beograda": Pobednici dobili vredne nagrade

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 20:14
"Trofej Beograda" TV Arena sport
"Trofej Beograda"

U zgradi "Borbe" u Kosovskoj ulici zatvoren je 36. "Trofej Beograda". Reč je o međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda u šahu i proglašeni su najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Devet dana takmičili su se šahisti za "Trofej Beograda", a on je pripao crnogorskom velemajstoru Dragiši Blagojeviću u muškoj i srpskoj reprezentativki Jovani Erić u ženskoj konkurenciji. Po završetku ove smotre utiske sa nama podelili su baš oni. 

"Posle 13 godina ponovo sam pobedio na ovom turniru i izuzetno mi je drago zbog toga. Iskreno tada je turnir bio jači po sastavu, ali je ovaj masovniji. Igra dosta mladih igrača što je svakako dobro jer je ovo prilika za afirmaciju. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam igrom. Imam neke zdrastvene probleme ali sam ih prevazišao. Deveto kolo sam loše odigrao, ali je na kraju dobro ispalo", rekao je Blagojević, a na njegove reči nadovezala se Jovana Erić.

"Ja sam i ranije često nastupala na ovom turniru, ali ove godine je bila baš velika posećenost. Došli su jači igrači, sve pohvale za Šahovski savez. Osvojila sam prvu žensku nagradu, sa šest poena i devet partija. Mogla sam da ostvarim barem još dva remija, ali sam u principu zadovoljna", podvukla je Erić.

Da su očekivanja ispunjena potvrdio je i predsednik šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić. 

"Do poslednje partije smo imali napeto takmičenje. Ponosan sam na pobednike, ali i na sve učesnike. Bilo je 200 učesnika iz 22 zemlje što je samo po sebi veliki uspeh saveza. Ova zgrada je odlična za šahiste i mogu da kažem da postaje kuća šaha. Igrači se ovde sjajno osećaju, imaju svoj mir i to je njima neophodno kako bi pravili što bolje rezultate", istakao je Jorgić.

Želja svih je da se ovaj turnir dodatno proširi, da se obori rekord, da bude preko 250 učesnika, a da vredne nagrade koje su uručene najboljima budu još vrednije.