Vesti iz odbojke

Kolaković saopštio spisak za Ligu nacija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.06.2023 14:45
Kolaković saopštio spisak za Ligu nacija MN Press

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković saopštio je danas spisak igrača za treću sedmicu Lige nacija, koja je na programu od 2. do 9. jula u Anahajmu.

Srbija će u SAD od 4. do 9. jula igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Tim Srbije činiće tehničari Vuk Todorović i Aleksa Batak, korektori Dražen Luburić i Božidar Vučićević, libero Milorad Kapur, blokeri Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković, primači Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović.

"Idemo na ovaj turnir sa nekoliko igrača koji imaju iskustva, ali ne znam u kojem su stanju i koliko mogu da nam pomognu igrački. Očekujemo veliku borbu, kao do sada. Ovo je poslednji turnir, mogli bismo da izborimo fajnal-ejt. Ali je glavno da u svaki meč uđemo sa željom da pobedimo. Prošle sedmice smo bili dosta usporeni zbog povreda i bolesti, to se i osetilo. I ovde će biti problema, jer idemo preko okeana. Ali momci su pokazali da mogu da izvuku neverovatnu snagu i da pobeđuju. Ja se nadam da ćemo biti zdravi, što je najbitnije, i da ćemo dati sve od sebe", istakao je selektor Srbije.

Srbija će prvi meč u Anahajmu odigrati protiv Argentine u utorak, 4. jula od 22.00 časa po našem vremenu.
Seniori Srbije će drugu utakmicu u SAD odigrati u četvrtak, 6. jula od 17.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno u petak, 7. jula od 2.00 časa po našem vremenu protiv Kube.

Treći rival Srbije u Anahajmu biće Francuska u petak, 7. jula od 22.30 časova po našem vremenu.

Srbija će u četvrtom meču u SAD igrati protiv Bugarske u subotu, 8. jula od 22.30 časova po našem vremenu.