Vesti iz odbojke

Srbija hodala ivicom provalije, ali pobedila Tajland i ostala u konkurenciji za završni turnir Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 07:58
Srbija hodala ivicom provalije, ali pobedila Tajland i ostala u konkurenciji za završni turnir Lige nacija Guliver/Mariusz Palczynski MPAimages.com

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je prva dva seta u utakmici sa Tajlandom, a u petom gledala u oči porazu, ali se spasila od tri meč lopte protivnica i zadržala šanse da ode na završni turnir Lige nacija - 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12, 16:14).

Treći put od početka borbi u Braziliji, aktuelne svetske šampionke morale su da prolaze kroz taj-brejk završnicu i to zato što su oscilirale od očaja do sjaja i nazad. U prvom delu duela sa Azijatkinjama stalno su kaskale, da bi u sledeće dva seta sipale poene kao na traci, a onda opet dozvolile sebi da budu u podređenom polođaju. 

Došle su u činilo se neizglednu situaciju, kada je autsajder poveo sa 14:11 u petom setu, a onda se podigle kao Feniks iz svog pepela i načisto "sludele" rivalke. Za važnu pobedu u borbeni moral ekipe u nastavku takmičenja. Najefikasnija je bila Sara Lozo sa 22 poena, Bjelica je dodala 18, Buša 15, a mlada Aleksandra Uzelac 12 poena. Ostale su imale jednocifren učinak. 

Sada naša reprezentacija ima skor 2-5, a u poslednjem kolu turnira u Brazilu će imati najlakši posao do sada, jer će 18. juna od 02.00 po srednjeevropskom vremenu igrati sa debitantskom Hrvatskom. Obzirom da je naša selekcija i u podmlađenom sastavu daleko kvalitetnija selekcija sve osim trijumfa izabranica Đovanija Gvidetija bilo bi baš čudo.

 

Standings provided by Sofascore