Vesti iz odbojke

Triling iz Partizana predvodi brojne igrače iz domaće lige: Kolaković izabrao putnike na prvi turnir Lige nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 19:23
Triling iz Partizana predvodi brojne igrače iz domaće lige: Kolaković izabrao putnike na prvi turnir Lige nacija MN Press

Ženska seniorska reprezentacija Srbije uveliko igra prvi turnir ovogodišnje Lige nacija u Antaliji, gde je posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država i Turske ove subote očekuje meč sa Poljskom, dok njihove kolege istog dana putuju u Nagoju, da bi sledeće nedelje počeli svoju borbu za trofej i novčanu nagradu, pa je selektor Igor Kolaković dan pre leta na drugi kraj sveta skratio spisak putnika

Na njemu je ostalo 14 imena, od čega pola iz domaćih klubova, a najviše ih vodi iz Partizana. Novopečenog šampion Srbije predstavljaće tehničar Aleksa Batak, libero Milorad Kapur i bloker Dušan Petrović. Ribnica je dala dva reprezentativca, a Vojvodina i Spartak po jednog prvotimca. 

"Orlovi" prvi meč igraju 7. juna protiv Slovenije, dan kasnije će odmeriti snage sa Kinom, a u petak će im protivnik biti Japan. Poslednji meč prve sedmice Kolakovićeva selekcija igra u nedelju 11. juna protiv Poljske. Inače, svaka ekipa će imati po 12 utakmica tokom tri sedmice, a Srbija se posle Japna seli u Holandiju (Roterdam), gde je čekaju dueli protiv SAD, Nemačke, Italije i Holandije, da bi u američkom Anahajmu odmerila snage sa Argentinom, Kubom, Francuskom i Bugarskom.

Spisak igrača Srbije za prvi turnir Lige nacija

TEHNIČARI: Vuk Todorović (Ach volej Ljubljana), Aleksa Batak (Partizan).

KOREKTORI: Dražen Luburić (Lokomotiva Novosibirsk), Božidar Vučićević (Spor toto Ankara).

LIBERA: Milorad Kapur (Partizan), Miloš Krsteski (Ribnica).

BLOKERI: Petar Krsmanović (Vojvodina), Aleksandar Nedeljković (Fridrihšafen), Dušan Petrović (Partizan) i Vladimir Gajović (Ribnica).

PRIMAČI: Miran Kujundžić (Šlepsk Malov Suvalki), Pavle Perić (Fenerbahče), Milan Katić (Gasprom Jugra Surgut), Veljko Mašulović (Spartak).