Vesti iz ostalih sportova

Odbojkašice Srbije poražene i od Turske u Ligi nacija: Bivši selektor pročitao "orlice"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 21:07
Odbojkašice Srbije poražene i od Turske u Ligi nacija: Bivši selektor pročitao "orlice" MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je i u drugom kolu jednog od startnih turnira ovogodišnje Lige nacija, jer ju je posle Sjedinjenih Američkih Država savladala i Turska - 1:3 (26:24, 17:25, 15:25, 21:25), pa je novi selektor Đovani Gvideti još bez prve slavljeničke recke na klupi aktuelnih svetskih šampionki.

Ovog puta ga je nadmudrio njegov Italijan, Danijele Santareli, pod čijom komandom je kompletniji i mnogo jači sastav "orlica" od trenutnog, prošle godine, odbranio planetarnu krunu. Osim zdušne podrške tradicionalno temperamentne domaće publike na ruku mu je išlo i to što je fantastična Kubanka Melisa Vergas u međuvremenu zaigrala za Tursku.

Samo uvodni set pripao je Bjanki Buši i devojkama, mada su često rezultatski kaskale za protivnicama i morale da se spašavaju od dve set lopte Turkinja. Tu je otprilike bio kraj egal borbe, jer su Santarelijeve izabranice ubedljivo preokrenule tok meča i odvele ga u četvrti "nastavak". 

Probale su naše devojke da se vrate u život, svom snagom su zapele ne bi li izjednačile na 19:19, ali nisu mogle više od toga da se odupiru, pa je domaća selekcija, na servise Kalač, posao privela kraju. Imala je pet meč lopti na raspolaganju, a treća joj je bila dovoljna da uzme bodove. 

Srpkinje će sutra biti oslobožene obaveza, a ne teren će opet u subotnjoj utakmici sa Poljskom.