Najave i događaji

Direktor ACG, Nebojša Žugić gostovao na TV Pink: Akcija "Moje pravo da biram sport" za zdravlje nacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 10:05
Gostovanje direktora Arena Channels Group, Nebojše Žugića na TV Pink TV Pink
Gostovanje direktora Arena Channels Group, Nebojše Žugića na TV Pink

Deca treba da se bave sportom, jer od pravilnog razvoja najmlađih zavisi budućnost Srbije i zato je Arena Channels Group pokrenula akciju pod nazivom "Moje pravo da biram sport", rekao je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, direktor ACG, Nebojša Žugić.

Prvi čovek najgledanije sportske televizije u ovom delu Evrope je objasnio da TV Arena sport kao odgovorna kompanija ima obavezu da među mladima promoviše prave vrednosti.

"Statistika kaže da 50 odsto devojčica u Srbiji trenira odbojku, a svi ostali sportovi su sadržani u drugih 50 odsto. A to je zato što su odbojkašice minulih godina imale velike uspehe na svetskoj i evropskoj sceni. Zato je moja ideja da se sport vrati u škole i da deci primarni cilj bude da njihovo odeljenje bude najbolje u nekom sportu. Oni vole sport, treba samo da im bude dostupan", rekao je Žugić i dodao:

"Ne znam da li se zna da između 65 i 68 odsto dece u Srbiji ima problem sa kičmom. To mora da se promeni i svi oni treba da se okrenu sportu, a ne video-igricama. U naselju gde živim projektom nije predviđeno nijedno igralište, pa smo ih mi napravili i deca sada ponovo čekaju u redu da bi odigrala partiju basketa ili fudbala. Zato i smatram da mediji treba da im daju prave vrendosti, a uspešni i ostvareni ljudi budu uzor našoj deci."

Akcija TV Arena sport "Moje parvo da biram sport" nije vremenski ograničena, trajaće dugo, kako bi i njeni rezultati bili što bolji, a Arena Channels Group veruje da će se u nju uključiti i mnoge druge kompanije i pojedinci na dobrobit zdravlja nacije.

Prva sportska organizacija koja direktno bila uključena u edukativni projekat Arena Channels Group bio je Šahovski savez Beograda, sa kojim je organizovala akcija "Najbrži šah u najbržem vozu".

"Poslali smo jasnu poruku koliko je šah važan i verujem da smo i mi bili vetar u leđa našim šahistima koji su u Budvi osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. To je prva medalja koja je u ovom sportu osvojena u poslednjih 34 godine", poručio je predsednik Šahovskog saveza Beograda, Andrija Jorgić.