Najave i događaji

Direktor ACG, Nebojša Žugić delio mališanima košarkaške lopte na basket 3x3 turniru "Open Mileva Marić Ajnštajn"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 14:24
Direktor ACG, Nebojša Žugić delio mališanima košarkaške lopte na basket 3x3 turniru "Open Mileva Marić Ajnštajn" TV Arena sport

Novi Beograd je bio minulog vikenda mesto održavanja basket 3x3 turnira "Mileva Marić Ajntšatjn", čiji je nagradni fond 120.000 dinara, a na kojem su gosti bili i osvajači srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju Aleksandar Zujev i Stanislav Šarov. Prvo mesto osvojio je klub Užice 3x3, drugo Russia East, treće Russia North i svi su dobili vredne novčane nagrade, a za MVP turnira izabran je Uroš Luković. 

Ruski reprezentativci su potpisivali lopte koje je okupljenim mališanima darivao generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić, a sve u svrhu promovisanja ovog sve popularnijeg sporta.

"Ovo je predivna manifestacija i mnogo mi je drago što je prisutno ovoliko dece kojima ni jak vetar ne smeta da dođu i igraju košarku. I upravo ovo jeste ono zbog čega mi postojimo i što treba da bude naš prevashodni cilj kao televizije, a to je promocija sporta. Učenje dece da se takmiče i na neki način njihova priprema za ono šta ih čeka u životu", rekao je generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić i dodao:

"U duhu svega što se dešava u našoj zemlji, mi hoćemo i želimo da promovišemo i pomognemo državi koja se trudi da ulaže u sportsku infrastrukturu, jer nam je to neophodno za razvoj i odrastanje dece, a to je preduslov da imamo zdravu naciju. Imajući u vidu koliko je infrastrukturnih projekata urađeno i koliko tek treba da bude urađeno i koliku podršku imamo kao nacija za razvoj sporta, pre svih od predsednika, gospodina Aleksandra Vučića, ali i Vlade Republike Srbije, ministarstva, saveza, škola sporta i mnogih drugih, mi imamo sve preduslove i treba ih iskoristiti, jer smo sportska nacija".

Direktor Arena Channels Gorup posebno je naglasio da ga raduje što su okupljeni mališani mogli da se upoznaju sa takvim sportskim veličinama kakve su reprezentativci Rusije u basketu 3x3.

"Gledali smo odličan basket i videli sjajne igrače, a tu je i Zujev koji je nastupao na Olimpijskim igrama i svi ga se sećamo jer je reprezentaciji Srbije u polufinalu ubacio 11 poena i ostavio nas bez zlata, koje sam siguran da smo zaslužili, ali to je sport", poručio je Žugić i najavio nove slične manifestacije.

Ruski reprezentativci su u razgovoru za TV Arenu sport rekli da im je drago što su posetili Srbiju i družili se  sa mališanima i tom prilikom su posebno naglasil koliko cene srpske igrače, a organizator Vladimir Vojinović je naglasio da je zadovoljan viđenim, pogotovo što je turnir imao humanitarni karakter.