Vesti iz košarke

Topić nakon MVP priznanja i titule šampiona Evrope: Zlato je uvek cilj za Srbiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.08.2023 12:50
Topić nakon MVP priznanja i titule šampiona Evrope: Zlato je uvek cilj za Srbiju FIBA

Juniorski reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Megi, Nikola Topić, izjavio je da MVP priznanje na Evropskom prvenstvu vidi kao timsku nagradu za dosadašnji trud i kao veliku motivaciju za dalji rad, prenosi "Mozzartsport".

Mladi košarkaš je dobio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva za juniore, koje je nedavno okončano u Nišu pobedom Srbije nad Španijom sa 81:74

Topić je igrao odlično tokom celog turnira, a u finalu je bio najefikasniji igrač meča sa 24 poena.

"Tek sada sam postao svestan koliko veliku stvar smo napravili. Vratili smo zlato posle nekoliko godina i stvarno mi je mnogo drago što smo to baš bili mi. MVP priznanje je ovoga puta zajednička nagrada. Za tim i za fenomenalnu publiku u Nišu. Mi smo igrali srcem, borili smo se za svaku loptu na terenu, a publika je to prepoznala i davala nam na svakoj utakmici ogromnu energiju. Za mene MVP priznanje je nagrada za dosadašnji trud i velika motivacija za dalji rad", istakao je Topić.

Kazao je da je zlato uvek cilj kad se igra za Srbiju.

"Iskreno, jesam osećao obavezu, ali nikad mi to nije stvaralo neki dodatni pritisak. Samo sam igrao, davao sto posto sebe i uživao u tome. Siguran sam da su i ostali tako razmišljali. Nismo išli predaleko sa tim razmišljanjima, uvek smo gledali sledeću utakmicu, sledeći trening nismo razmišljali dva stepenika unapred", rekao je Topić pa nastavio: 

"Iskreno, osećam da svi momci mogu da igraju seniorsku košarku. Svi imamo talenat, dobru radnu etiku, posvećenost i samo je pitanje da li ćemo tako nastaviti, kao što smo i dosad. Ako nastavimo, uopšte se ne brinem ni za koga", zaključio je Topić.

Talentovani plejmejker provešće narednu sezonu u Megi.

"Plan za sledeću sezonu je samo da radim naporno i svaki dan napredujem treningom, pa onda i na utakmicama".