Vesti iz košarke

Nikola Topić po povratku: Siguran sam da će mi Teodosić mnogo pomoći

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.12.2023 21:27
Nikola Topić MN Press
Nikola Topić

Nikola Topić, novo pojačanje Crvene zvezde, bio je dostupan medijima na novogodišnjem koktelu koji su crveno-beli organizovali i na kome je mladi košarkaš i predstavljen.

Topić je rekao da mu je izuzetno drago što se vratio.

"Vratio sam se i drago mi je što sam se vratio. Drago mi je što sam ovde. Danas sam odradio prvi trening sa ekipom i svi momci su odlični. Maksimalno su mi pomogli da se što pre priviknem. Putovaću sa njima u Atinu, ali ne znam da li ću igrati tamo. Sve u svemu, srećan sam i zadovoljan sam što sam ovde", počeo je Topić.

Govorio je i o periodu koju je proveo u Megi.

"Pomogao mi je dosta, da nije bilo toga, ja verovatno ne bih bio ovde. Ali to je zasluga i mojih saigrača i stručnog štaba, koji su mi sve dali. Dali su mi potpunu slobodu, verovali mi u teškim trenucima, davali mi loptu. Bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ja ću dati sve od sebe na svakom sledećem treningu i utakmici, pa ćemo da vidimo".

Dodao je i da ga NBA liga trenutno ne zanima.

"Ne razmišljam trenutno o tome. Trenutno sam ovde, razmišljam o sledećoj utakmici i to je to". 

Osvrnuo se i na sam proces povratka u Crvenu zvezdu.

"Mi smo imali kontakt još pre mesec dana o tome da se ja vratim. Naravno, meni je sve to zvučalo dobro na prvu ruku, ali hteo sam da odradim tu polusezonu u Megi. Otvorila se takva situacija, stvarno mi se otvorila dobra situacija ovde, i jednostavno nisam mogao da odbijem".

Veruje i da će mu Miloš Teodosić biti neka vrsta mentora.

"Nismo još mnogo pričali, ali siguran sam da ćemo mnogo pričati, i da će mi mnogo pomoći".