Vesti iz košarke

Portoriko bez NBA zvezde protiv Srbije: Hoze Alvarado propušta Mundobasket

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 08:59
Portoriko bez NBA zvezde protiv Srbije: Hoze Alvarado propušta Mundobasket AP Photo/Mary Altaffer

Košarkaš Nju Orleansa, Hoze Alvarado neće nastupati za selekciju Portorika na predstojećem Mundobasketu koji će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Indoneziji, Filipinima i Japanu, preneli su svetski mediji.

Odlični bek dugo već muči muku sa povredom potkolenice, najnoviji snimci urađeni magnetnom rezonancom pokazuju da ona nije u potpunosti sanirana i nacionalni savez Portorika, u dogovoru sa njegovim klubom, je odlučio da on ne učestvuje na Svetskom prvenstvu.

 

 

Alvarado je propustio poslednjih mesec i po dana minule sezone, a pre toga je u dresu Pelikansa odigrao 61 utakmicu i imao prosečan učinak od devet poena, tri asistencije i jedne ukradene lopte po meču.

Portoriko će na predstojećem Mundobasketu nastupati u grupi B zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Srbijom sa kojom će se sastati u drugom kolu, a taj meč je zakazan za 28. avgust.

Pre toga igrači selektora Svestislava Pešića će 26. avgusta igrati prtiv Kine koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, a poslednji meč u grupi je zakazan za 30. avgust i rival "orlovima" će biti Južni Sudan.