NBA

Počeo Ol-star vikend u Solt Lejk Sitiju: Hoze Alvarado MVP meča budućih zvezda

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.02.2023 09:15
Počeo Ol-star vikend u Solt Lejk Sitiju: Hoze Alvarado MVP meča budućih zvezda Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Mladi košarkaš Nju Orleansa Hoze Alvarado dobitnik je MVP nagrade na meča budućih zvezda prve večeri NBA Ol-star vikenda koji se održava u Solt Lejk Sitiju.

Meč budućih zvezda odigran je u novom formatu, sa dva polufinala do 40 poena i finala u kom je pobednik bio prvi tim koji postigne 25 poena.

Na kormilu svakog od timova bio je neki bivši NBA as - Pau Gasol, Žoakim Noa i Deron Vilijams predvodili su momke koji igraju prvu ili drugi sezonu u NBA, dok je Džejson Teri bio trener tima sastavljenog od igrača iz Razvojne lige.

"Tim Pau" je u prvom polufinalu pobedio "Tim Deron" 40:25, u drugom polufinalu "Tim Žoakim" nadigrao je "Tim Džejson", dok je u finalu, "Tim Pau" pobedio "Tim Žoakim" sa 25:20, uz ključnu trojku Alvarada.

Naredne noći sledi takmičenje u izazovu spretnosti, šutiranju trojki i zakucavanjima, dok će u noći između nedelje i ponedeljka uslediti glavni događaj, meč između "Tima Lebron" i "Tima Janis".

U "Timu Lebron" kao starter nastupiće srpski centar Nikola Jokić, a kompletan Ol-star vikend možete pratiti na kanalima TV Arena sport.