Vesti iz košarke

Srebrni "orlovi" krenuli iz Manile, u Beograd stižu oko 23.00 časa: U avionu specijalan krevet za Borišu Simanića

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.09.2023 11:34
Srebrni "orlovi" krenuli iz Manile, u Beograd stižu oko 23.00 časa: U avionu specijalan krevet za Borišu Simanića MN Press

Košarkaši Srbije krenuli su iz Manile ka Beogradu i osvajači srebrne medalje sa Mundobasketa u glavni grad Srbije bi, prema procenama, trebalo da stignu oko 23.00 časa.

Sa njima u avionu će, prema rečima doktora reprezentacije, Dragana Radovanovića biti i povređeni Boriša Simanić kome je napravljen specijalan krevet za ovu priliku.

"U zadnjem delu avionu je napravljen krevet u kome će biti Simanić, oko njega će biti medincinska ekipa. Anesteziolog i anestetičar iz ’Dragiše Mišovića’ su stigli još preksinoć. Oni, fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, i majka i devojka. Molim samo za pažnju i privatnost. On je sedam dana od operacije, to je sve sveže. On je dobro, ali može lako da se umori. Samo molim za deo privatnosti", rekao je Radovanović.

Radovanović je rekao i da je Ognjen Dobrić, koji je finalni meč napustio posle samo dva minuta i 20 sekundi zbog povrede, imao ozbiljnu distorziju zgloba.

"Sinoć posle meča je bilo kasno, ne zbog nas, nego zbog uslova ovde, pa nismo mogli da napravimo rendgensku sliku. Uradili smo prvu pomoć i zbrinjavanje i naravno sve ćemo uraditi, i magnetnu rezonancu i skener, kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krio-terapiju. I onda ćemo da damo procenu povrede kad napravimo dijagnostiku. I na snimku se vidi koliko ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta pre toga imao uganuće zgloba, ja se nadam da taj zglob ipak i pre toga bio relativno labav, da ta povreda neće biti toliko ozbiljna" - objasnio je Radovanović i dodao:

"Milutinov je dobio udarac u list u utakmici sa Kanadom. Imao je bolove. Pripremii smo ga da može da igra. Bogdanović je neposredno pre početka finala osetio malaksalost, slabost, kao da počinje virusna infekcija, odmah smo intervenisali terapijama. Relativno brzo smo ga doveli u stanje da može da igra. On je odigrao celu utakmicu, videli ste", zaključio je Radovanović.