Vesti iz košarke

Daleko smo od dogovora sa Mirotićem, ali ne može da nas ucenjuje: Laporta ljut na košarkaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 11:48
Daleko smo od dogovora sa Mirotićem, ali ne može da nas ucenjuje: Laporta ljut na košarkaša MN Press

Pregovori Nikole Mirotića i Barselone oko smanjenja plate španskom reprezentativcu ne idu u najboljem pravcu, ali predsednik giganta iz Katalonije tvrdi da niko ne može da ucenjuje klub.

Prvo čovek Barse je u razgovoru za tamošnje medije priznao da su dve strane trenutno daleko od dogovora, ali i naglasio da da veruje da će se situacija rešiti.

 

 

"Ne možemo da trošimo 40 miliona godišnje. To nije realno u košarci, gde možete da se borite za najveće domete i sa daleko manje potrošenog novca. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao da greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid", istakao je Laporta.

Mirotić ima ugovor na još dve godine vredan čak 22 miliona evra, a klub je za sledeću sezonu najavio smanjenje budžeta sa 40 na 30 miliona evra.

Iz Barselone žele da ubede košarkaša da se odrekne većeg dela tog novca, ali bivši reprezentativac Španije nema nameru da to uradi.

Košarkaš Barselone je interesantan velikom broju evropskih klubova, među kojima su Partizan, Crvena zvezda i Olimpijakos, ali dok ne reši situaciju sa Barselonom, ne može da pređe u drugi klub.