Evroliga

Pukla ljubav između Mirotića i Barselone: Nikola traži da mu se isplate sva primanja, epilog se očekuje na sudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 18:30
Pukla ljubav između Mirotića i Barselone: Nikola traži da mu se isplate sva primanja, epilog se očekuje na sudu Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Zbog odluke o smanjenju budžeta za narednu sezonu, Nikola Mirotić odlučio je da napusti Barselonu ovog leta iako sa španskim klubom ima važeći ugovor na još dve godine. 

Finansijska situacija unutar kluba nije na zadovoljavajućem nivou, zbog čega je nedavno otišao i trener Šarunas Jasikevičijus, a posle odluke menadžerske agencije koja zastupa Mirotića da potraži sva dugovanja koju Katalonci imaju prema njemu, nema sumnje da pred španskim klubom tek predstoje teška vremena.

Kako navodi "Mundo Deportivo", Barselona je rešila da u novu sezonu uđe sa znatno manjim budžetom, pa će umesto 40 miliona evra, imati svega 27 miliona za potrebe transfera i plata, a kao jedan od glavnih prioriteta španskog kluba, je da se reše bogatog ugovora Nikole Mirotića, koji ima najveća primanja u timu.

Pošto sa Barselonom ima ugovor na još dve sezone, želja Katalonaca je da mu redukuju primanja. Navodno su mu ponudili da ga isplate za jednu čitavu sezonu, uz eventualni bonus ako bi se odlučio da ode u NBA ligu. Ali, Mirotić ima drugačije planove. Španski košarkaš crnogorskog porekla zahteva da mu se isplate sredstva za naredne dve sezone i menadžerska agencija koja ga predstavlja, ne odustaje od tih stavova. 

 

 

Navodno su već četiri puta odbili molbe Barselone, koja je ponudila i da ga isplaća od jula 2024. juna, što bi više odgovaralo Mirotiću zbog jakih poreskih zakona u Španiji, ali je iskusni centar i to kategorički odbio. Budući da su gotovo sve opcije presušile u pregovorima, sledeći korak je da ga klub pismeno obavesti o raskidu saradnje i da obezbedi maksimalnan iznos od 22 miliona evra za odštetu, pa je sva verovatnoća da će se epilog ovog slučaja rešavati na sudu.

Ukoliko, pak, Mirotić ne pristane na raskid saradnje, španski mediji podsećaju da neće moći da potpiše ugovor sa drugim klubom, kojih u ovom trenutku ima mnogo. Među imenima pominju se razni evroligaški timovi, a među njima su navodno Partizan i Crvena zvezda.