ABA liga

Dobre vesti za Partizan: Mirotić okončao saradnju sa Barselonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 16:42
Dobre vesti za Partizan: Mirotić okončao saradnju sa Barselonom MN Press

Nikola Mirotić i Barselona našli su zajednički jezik. Kako prenose španski mediji, sada već bivši centar Katalonaca raskinuo je ugovor sa Barselenom, čime je otklonjena i poslednja prepreka da najtraženiji košarkaš ovog leta pojača Partizan.

Kako navodi Mark Munder sa "Radio Katalonaija", Mirotić i Barselona sporazumno su raskinuli saradnju, ali još uvek nije obelodanjeno koliko će Crnogorac zaraditi od bivšeg kluba, koji mu duguje 22 miliona evra za preostale dve godine ugovora. Prema svemu sudeći ta cifra biće nešto manja, neki mediji prenose i do sedam miliona evra manja, ali je to još uvek u domenu nagađanja.

 

 

Ono što je mnogo važnije za srpske navijače, naročito fanove Partizana, je činjenica da će Mirotić uskoro imati slobodne papire. Španski mediji, ali i svi ostali iz regiona podsećaju da je bivši as Barselone ozbiljno zagrejan da pređe u tabor Željka Obradovića ovog leta, iako su "oko" na evropsku zvezdu bacili i mnogi bogatiji klubovi poput Monaka, Olimpijakosa, Panatinaikosa, Olimpije iz Milana, ali i Crvene zvezde.

Međutim, Mirotić ne krije da je odmalena navijač Partizana, a obzirom da će naredne dve godine dobiti poštenu nadoknadu iz Barselone, iako tamo neće igrati, otvara mu se mogućnost da ovog leta zaigra za tim koji prati iz detinjstva.  Prema navodima pojedinih domaćih medija, čelnici kluba iz Humske već su obavili razgovor sa Mirotićem i ponudili mu platu od 3.5 miliona evra po sezoni, na koju je pristao, a epilog tih pregovora možemo očekivati već i na kraju dana.