Vesti iz košarke

"Orlići" u osmini finala SP: Japan bez rešenja protiv Srbije, na redu je Južna Koreja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 22:25
"Orlići" u osmini finala SP: Japan bez rešenja protiv Srbije, na redu je Južna Koreja FIBA

Košarkaši Srbije, uzrasta do 19 godina, nastavili su da beleže sjajne rezultate na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, gde su trijumfom nad Japanom, ostvarili treću uzastopnu pobedu u Grupi C, završivši prvu fazu takmičenja sa stopostotnim učinkom 76:65 - (22:20, 20:13, 14:26, 20:6).

Srbija je prethodno bila bolja od Egipta (75:59) i Brazila (74:72), da bi danas savladala i trećeg protivnika posle bolje igre u odlučujućoj četvrtini, obezbedivši plasman u polufinale takmičenja, gde će u sredu odmeriti snage Južnom Korejom, poslednjeplasiranom ekipom grupe D, koja je zabeležila sva tri poraza do sada.

Što se toka utakmice tiče, posle bolje igre "orlića" u prvom poluvremenu, kada su na odmor otišli sa prednošću od devet poena (42:33), Japanci je pokazali nešto bolju sliku na terenu u trećoj četvrtini, gde su u nekoliko navrata uspeli da dođu do preokreta. Ali je u nastavku utakmice kvalitet Srbije došao do izražaja.

Požrtvovanom igrom na obe strane terena "orlići" su zaustavili nalete azijske selekcije i ograničili rivala na svega šest poena u odlučujućoj četvrtini, dok su sa druge strane na krilima Đokovića i Milijaševića postigli čak 20. Serijom 14:0 vratili su rezultat na svoju vodenicu početkom četvrtine (70:59), da bi nastavak susreta odigrali u mirnom tonu, ne dozvolivši rivalu ni promil nade da dođe do preokreta.

Pomenuti Milijašević i Đoković bili su najefikasniji u pobedničkom taboru sa po 17 poena, dok je listu strelaca repezentacije Japana predovdio Džejkobs sa 16.