Vesti iz košarke

Naučena lekcija o prvim utakmicama: Marina Maljković zadovoljna startnom pobedom košarkašica Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 17:54
Naučena lekcija o prvim utakmicama: Marina Maljković zadovoljna startnom pobedom košarkašica Srbije Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic

Najbolje košarkašice Srbije pobedile su danas Tursku, u derbiju D grupe Evropskog prvenstva u Sloveniji i Izraelu, a selektorka Marina Maljković dala je pozitivnu ocenu "orlicama" za urađeno u prvom kolu.

Posebno zadovoljna što podmlađena ekipa nije sebi dozvolila poraz na startu velikog takmičenja, što je umeo da bude slučaj u prošlosti, bez obzira što su tada tim predvodile iskusne igračice. 

"Dosta važna pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova... Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako treba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas", prokomentarisala je Maljkovićeva, pod čijom komandom je Srbija dva puta bila prvak Starog kontinenta is tigla do olimpijske medalje. 

Slede dueli sa Slovačkom, sutra od 20.45 u Ljubljani, pa sa Mađarskom, 18. juna na istom mestu (15.00). 

"Ništa nije lakše. Zašto? Evo, pobeda jeste važna jer se čini da nismo naučili lekciju i posle svetskog nam je to i bilo najteže da opet gubimo prvu utakmicu gde je ekipa nešto bolja od tebe ovako slična situacija. jeste bitna pobeda sa te strane, a nama ništa ne može da bude lakše jer ako ne zapnemo svi ni na jednoj utakmici neće biti dobro", kaže Marina.