Vesti iz košarke

Džikić pred finale Lige šampiona: Biće teška bitka i ništa drugo ne očekujemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 17:14
Džikić pred finale Lige šampiona: Biće teška bitka i ništa drugo ne očekujemo MN Press

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima pobedili su Tenerife nakon velike drame i plasirali se u finale FIBA Lige šampiona, gde će sutra od 20 časova (Arena sport 3) igrati protiv nemačkog Bona za drugi evropski trofej u istoriji.

Izraelski tim imao je 15 poena prednosti u finišu treće četvrtine, kada je počela serija španske ekipe, koja je u nastavku meča preokrenula rezultat i stigla nadomak iznenađenja, ali je otvoren šut sa distance promašio Bruno Fitipaldi na nekoliko sekundi do kraja, čime je izgubljena i poslednja nada Tenerifa odbrani titule.

Ekipa iz Jerusalima je na taj način stigla u poziciju da se bori za drugu evropsku titulu, a poslednja prepreka na tom putu je nemački Bon, koji je takođe napravio veliko iznenađenje izbacivši Unikahu u uzbudljivoj završnici

"Ceo proces je pomerao ove momke iz njihove zone komfora. Toliko smo ih forsirali da su neki promenili način svoje igre. Neki od njih su prihvatili svoje uloge. Veoma su agresivni, napadaju reket i veoma su pokretan tim. Jednogodišnji ugovor je sezona, a ne projekat. Jednogodišnje saradnje ubijaju košarku. Projekat je Tenerife, birate igrače i trenera i podržavate ih. U lošim vremenima podržavate i branite tu svoju odluku. Ne osećam da sam ja deo projekta", istakao je trener Hapoela Aleksandar Džikić.

Srpski stručnjak nije iznenađen dobrim igrama nemačke ekipe. "Pred nama je teška bitka i ništa drugo ne očekujemo. Mi nismo favoriti, uopšte. Rezultati tokom sezone govore mnogo o mom kolegi. Ono što zaista cenim je način na koji je izabrao tim i vrstu košarke koju igraju. Smešno je reći da je Bon sada ozbiljan tim, bili su cele godine. Govorim to cele sezone", zaključio je Džikić.

FIBA Liga šampiona, polufinale

Tenerife - Hapoel Jerusalim 68:69

Unikaha - Telekom Bon 67:69

Finale

Nedelja 14. maj 20.00 (Arena sport 3)