Vesti iz košarke

Džikićev Hapoel i zvanično igra FIBA Ligu šampiona u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 18:47
Džikićev Hapoel i zvanično igra FIBA Ligu šampiona u Beogradu MN Press

Nakon Makabija iz Tel Aviva, Beograd će ugostiti i još jedan izrealski klub. Hapoel iz Jerusalima će biti domaćin u srpskoj prestonici za mečeve u evropskom takmičenju.

"Hapoel će svoje domaćinske mečeve u okviru Grupe G u FIBA Ligi šampiona u regularnoj sezoni igarti u Beogradu. FIBA Liga šampiona i klub zajedno su došli do odluke, a zbog trenutne situacije u Izraelu, a uz saglasnost svih deoničara i nakon garancija koje su stigle od Vlade Republike Srbije i Košarkaškog saveza Srbije" stoji u saopštenju FIBA Lige šampiona.

"Hapoel će mečeve igrati u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, bez prisustva pubilke. Tim iz Jerusalima će biti domaćin Galatasaraju u sredu, 1. novembra .Naredne dve utakmice Hapoela u Beogradu su protiv PAOK u sredu 13. decembra i Benfike u sredu 20. decembra. FIBA Liga šampiona želi da se zahvali svim stranama, posebno Košarkaškom savezu Srbije na domaćinstvu i pomoći."

Hapoel iz Jerusalima predvodi srpski trener Aleksandar Džikić i već je ove sezone osvojio izraelski Liga kup pobedom protiv Makabija u finalu.