Vesti iz košarke

Gruzija "pikirala" Džikića za novog selektora kako bi je odveo na LOI: Hapoel momentalno "udario" veto!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 09:45
Srpski trener Aleksandar Džikić. Guliver/Hapoel Jerusalim
Srpski trener Aleksandar Džikić.

Košarkaški savez Gruzije traži selektora koji će predvoditi nacionalni tim u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a prema navodima "Eurohoopsa", želja je bivši trener Partizana i sadašnji šef stručnog štaba Hapoela iz Jerusalima - Aleksandar Džikić.

Gruziji je potreban selektor sa pozamašnim iskustvom, a posle zapaženih rezultata na klupi izraelskog tima, izbor je navodno pao na srpskog stručnjaka. Prema izvorima "Eurohoopsa" Gruzija je poslala ponudu Džikiću, nakon odlaska bivšeg selektora Ilijasa Zorosa, ali je pregovore momentalno zaustavio Hapoel.  Čelnici izraelskog tima gaje visoke ambicije ove sezone i kako bi Džikić ostao fokusiran na primarne zadatke u klubu, navodno su mu zabranili da pruzme selektorsku funkciju u Gruziji.

 

 

Podsetimo, Gruzija će kvalifikacioni turnir za odlazak u Pariz igrati u Rigi, gde će biti u grupi A sa domaćom Letonijom i Filipinima. U grupi B se nalaze Brazil, Crna Gora i Kamerun, a samo će pobednik ovog turnira obezbediti kartu za Olimpijske igre naredne godine.

Plasman na Olimpijske igre su već izborile selekcije Srbije, Francuske, Nemačke, SAD, Kanade, Južnog Sudana, Japana i Australije.