Vesti iz košarke

Bon savladao Unikahu u trileru i zakazao finale sa Džikićevim Hapoelom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 22:44
Bon savladao Unikahu u trileru i zakazao finale sa Džikićevim Hapoelom Guliver/Jörn Wolter

Košarkaši nemačkog Bona pobedili su Unikahu 69:67 (22:22, 19:9, 16:19, 12:17) i obezbedili plasman u finale FIBA Lige šampiona, gde će se za titulu boriti protiv Hapoela iz Jerusalima, koga sa klupe predvodi srpski stručnjak i bivši trener Partizana Aleksandar Džikić.

Izraelski tim prethodno je savladao Tenerife u neizvesnoj završnici, a ništa manje uzbuđenja nismo videli i u drugom polufinalnom susretu. Posle ravnopravne igre u uvodnoj četvrtini, nemački tim stekao je dvocifrenu prednost u finišu prvog poluvremena (41:31), da bi Unikaha na krilima odličnog procenta šuta za dva poena (17/26) uhvatila priključak u nastavku meča i do kraja zadržala neizvenost.

Bon je u odlučujuću deonicu ušao sa prednošću od sedam poena (57:50). Međutim, igrači nemačkog tima ubrzo su ušli u problem sa faulovima, a nakon ranog ulaska u bonus, Unikaha je sredinom poslednje četvrtine anulirala +13 rivala i stigla svega na posed zaostataka (60:58). 

Bon se mučio da pronađe rešenja u napadu, kretnja lopte nije bila na zadovoljavajućem nivou i uprkos dobroj seriji u poslednja dva minuta, Unikaha je pretila sve do poslednjeg zvižduka. Poenima Eždija španski tim je u samom finišu prišao i na -2 (67:69), da bi nakon promašena dva penala Šortsa, ekipa iz Malage došla u situaciju da ukrade pobedu, ali je otvoren šut za tri poena promašio Peri...

Finale između Hapoela iz Jerusalima i nemačkog Bona na programu je u nedelju od 20 časova.

FIBA Liga šampiona, polufinale

Tenerife - Hapoel Jerusalim 68:69

Unikaha - Telekom Bon 67:69

Finale

Nedelja 14. maj 20.00