Vesti iz košarke

FIBA Liga šampiona na Areni: Džikić sa Hapoelom traži kartu za finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 08:48
FIBA Liga šampiona na Areni: Džikić sa Hapoelom traži kartu za finale MN Press

Pred Fajnal for Evrolige narednog vikenda, od danas do nedelje igra se finalni turnir FIBA lige šampiona u Malagi. Tenerife, jedan od dva španska tima, od 17.30 (TV Arena Premium 3) igra protiv Hapoel Jerusalima, koji sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić.

Odlični tim tenera Vidoreta Čusa imaće na svojoj strani i publiku i kvalitet ekipe koju predvode veterani Marselo Uertas, Aron Dorkenkamp i Georgi Šermadini. Odlični su ove godine i u ACB ligi gde su četvrti, tako da će Džikić imati veoma težak posao.

Srpski trener radi sjajan posao ove sezone, na dve pobede je manje od Makabija iz tel Aviva u izraelskoj ligi, a na putu do završnice FIBA Lige šampiona , eliminisao je atinski AEK u tri meča. Ako Levi Rendolf, Kaden Karington i ostali igrači potvrde formu može se očekivati da Džikić zaigra i za trofej u nedelju od 20.00 časova (TV Arena sport 3).

U drugom polufinalu Unikaha igra protiv nemačkog Bona i bar na papiru je favorit. Ako prođu Unikaha i Tenerife u finale biće im to drugo u ovoj sezoni. U finalu Kupa Španije Unikaha je pobedila Tenerife i osvojila trofej.

FIBA Liga šampiona, polufinale

Tenerife - Hapoel Jerusalim 17.30 (TV Arena Premium 3)

Unikaha - Telekom Bon 20.30 (TV Arena Premkum 3)

Finale

Nedelja 14. maj 20.00