Evroliga

Još jedno priznanje iz Evrolige: Posle Madara, nagrađen i Egzum - izveo potez godine protiv Olimpijakosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 16:45
Još jedno priznanje iz Evrolige: Posle Madara, nagrađen i Egzum - izveo potez godine protiv Olimpijakosa MN Press

Košarkaši Partizana imaju fenomenalnu sezonu iza sebe, kako u domaćim okvirima, tako i u Evroligi, u kojoj su stigli nadomak Fajnal-fora. Jedna pobeda im je nedostajala za plasman na završni turnir, ali srpski tim nije uspeo da izbaci Real Madrid, uprkos vođstvu od 2:0 u seriji.

Meč lopte u beogradskim utakmicama crno-beli nisu uspeli da iskoriste, a sreće nisu imali ni u majstorici. Uprkos porazima, Partizan je odigrao sjajnu seriju, pokazao da mu je mesto u Evroligi, koja je prepoznala kvalitet izabranika Željka Obradovića i posle Jama Madara, odlučila da nagradi još igrača srpskog tima.

U pitanju je Dante Egzum, koji je izveo potez godine u elitnom takmičenju i to u duelu sa Olimpijakosom (90:75), kada je "posterizovao" Mustafu Fola, 218 centimetara visokog centra iz Franuske. A, kako je to izgledalo pogledajte u prilogu ispod:

 

 

Sezona za crno-bele u Evroligi je završena. Srpski tim se okreće obavezama u regionalnom takmičenju, gde će od 15. maja početi četvrtfinalnu seriju protiv SC Derbija u plej-ofu, a pobednik ovog duela će igrati protiv boljeg iz susreta Cedevita Olimpija - FMP.