Vesti iz košarke

"Mundodeportivo": Zvezda nudi tri miliona, ali Kampaco želi samo u Real

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 14:19
"Mundodeportivo": Zvezda nudi tri miliona, ali Kampaco želi samo u Real MN Press

Košarkaš Fakundo Kampaco ima bogatu ponudu Crvene zvezde, kao i još tri evroligaška kluba, ali je njegova želja da se vrati u Real Madrid. 

Španski "Mundodeportivo" piše da je Fakundo Kampaco na pragu povratak u Real Madrid iako mu pojedini klubovi iz Evrolige nude daleko više novca, a među njima je, prema rečima autora teksta, i Crvena zvezda, sadašnji klub sjajnog plejmejkera.

U tekstu je naglašeno da će, ukoliko ne dođe do velikog preokreta, Fakundo Kampaco od sledeće sezone nositi ponovo dres "kraljevskog kluba". Argentinac je zarad povratka u prestonicu Španije spreman da se odrekne i daleko bogatijih ugovora, koji mu se već nalaze na stolu. Inače, Kampaco je angažovao novog agenta i to bivšeg igrača Reala i reprezentacije Španije Enrikea Kikea Viljalobosu.
 

 

 

"Mundodeportivo" navodi da se Kampaco 17. marta sastao u Barseloni sa Huanom Karlosom Sančezom, direktorom košarkaške sekcije Real Madrida. Sastanak je, navodno, održan bez znanja ljudi iz Crvene zvezde kao i njegovog tadašnjeg menadžera.

Crvena zvezda želi da zadrži Argentinca, a ponude ima i od Monaka, Anadolu Efesa i Panatinaikosa. Navodno su ovi klubovi spremni da mu daju tri miliona evra po sezoni, dok "zeleni" imaju čak i jaču ponudu.

Međutim, Kampaco je voljan da se vrati u Real Madrid za cifru od blizu 3 miliona evra bruto godišnje, koja uz španske zakone o porezu iznosi nešto više od milion evra neto, što je skoro tri puta manje od onoga što nude četiri pomenuta tima. Real Madrid bi oprostio Kampacu 2,6 miliona evra koje mu je ostalo da plati iz izlazne klauzule u NBA, ali to ne bi oslobodilo igrača da mora da plati porez za taj iznos, veći od 40%.

Ovo, inače, nije prvi put da španski mediji povezuju Kampaca sa "kraljevskim klubom". Portal "Relevo" preneo je krajem aprila da će Argetinac pokušati da dogovori saradnju sa Madriđanima po završetku sezone u Srbiji, ali je ubrzo stigao demant sa Malog Kalemegdana.