ABA liga

Ni reči o Zvezdi, Kampaco promovisan u Madridu: Real je moj dom, vratio sam se kući!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 17:53
Ni reči o Zvezdi, Kampaco promovisan u Madridu: Real je moj dom, vratio sam se kući! MN Press

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco zadužio je danas opremu Real Madrida. U tabor šampiona Evrope vratio se nakon nekoliko mandata u NBA ligi i kratke epizode u Beogradu, a ugovor sa španskim velikanom potpisao je do 2027. godine.

U Realu je igrao u periodu od 2014. do 2020. godine, a po dolasku u stari klub, govorio je o brojnim temama. A, zanimljivo, ni reči nije bilo o Crvenoj zvezdi, već je sav fokus bio na povratku u voljeni Madrid...

"I meni i mojoj porodici mnogo znači što sam se vratio u ono što osećam da je moj dom. Uvek mi je bilo lepo ovde. Dali su mi priliku da mi pokažu kakav sam igrač i uvek ću biti zahvalan", počeo je Kampaco.

U prestonicu Španije vratio se zbog porodice, ali i dragih prijatelja i kolega.

"Odnosi koje sam ostavio ovde, prijatelji i kolege, su oni koji mi najviše nedostaju i koji su me takođe naterali da se vratim. Moja porodica voli Madrid, tim, moja ćerka je rođena ovde i udobnost porodice je bila veoma je važno da budu mirni i da su srećni."

 

 

Iako je napunio 32 godine, Kampaco je uveren da je danas bolji igrač nego 2020. godine kada je napustio Madriđane.

"Fizički se osećam dobro. Smatram da sam bolji igrač otkako sam otišao i sada to moram da pokazujem iz dana u dan. Morate vredno da radite, da se trudite da ostvarite svoje ciljeve, da se borite za titule, da budete deo ovog tima koji uvek pokušava da postigne sve."

Ciljevi u Realu su dobro poznati.

"Kad god se priča o Madridu, oni pričaju o titulama i svaku moramo pokušati da osvojimo. Radićemo svaki dan tokom cele sezone da osvojimo svaku titulu koja nam se nađe na putu, trudićemo se da damo sve u svakoj utakmici kako bismo ponovo mogli da se borimo za važne stvari i daćemo sve za taj cilj."

Imao je i poruku za španske navijače.

"Od kada sam deo ovog tima, uvek su mi pokazivali veliku naklonost i želim da se vratim u ViZink centar i da doživim utakmicu. Prva stvar je da se zahvalim navijačima na ljubavi koju mi uvek pružaju, a drugo, da ću se truditi da dam sve svoje srce u svakoj utakmici.", zaključio je Argentinac.

Podsetimo, Fakundo Kampaco napustio je tabor Crvene zvezde protekle nedelje, a danas je sa Real Madridom dogovorio četvorogodišnju saradnju.