Vesti iz košarke

Španski mediji: Kampaco se dogovorio sa Real Madridom!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 12:20
Španski mediji: Kampaco se dogovorio sa Real Madridom! MN Press

Trenutno plejmejker Crvene zvezde, Fakundo Kampaco, dogovorio je sve uslove sa Real Madridom i pojačaće španski klub od naredne sezone, prenosi španski portal "Relevo".

Kako se navodi, Argentinac je sa "kraljevskim klubom" sve dogovorio još 17. marta kada je Crvena zvezda gostovala Barseloni. U tekstu stoji da su Huan Karlos Sančes, direktor košarkaške sekcije Real Madrida, i Alberto Erero, sportski direktor, otputovali u Barselonu kako bi postigli sporazum sa bivšim igračem.

Kampaco je posle neuspešne epizode u NBA ligi mogao da se vrati u Real, postojala je obostrana želja, ali i dug od 2,6 miliona koji je omaleni plejmejker morao da plati Realu. Madriđani su mogli da mu oproste to dugovanje, ali finansijska situacijia to nije dozvolila kako je budžet tima već bio zaključen.

Postojao je problem i sa oporezivanjem gde bi da je otišao  u Real, stopa bila na 45 odsto, a sada kako je plaćao porez i živeo u Srbiji, u Španiju se vraća kao "nerezident" i plaćaće samo 22 odsto od svog ugovora. Tačnije, samo u prvoj godini ukoliko se zaista vrati.

"Relevo" navodi da je ponuda Reala Kampacu zimus iznosil 1.600.000 evra.

Argentinac je ove sezone odigrao devet utakmica u Evroligi i u proseku imao 15 poena i 5,9 asistencija.