Vesti iz košarke

Partizan našao plejmejkera u Valensiji: Defanzivni specijalista sa 15 poena u rukama na meti crno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 12:41
Košarkaš Valensije Kris Džons tokom evroligaške utakmice sa Crvenom zvezdom MN Press
Košarkaš Valensije Kris Džons tokom evroligaške utakmice sa Crvenom zvezdom

Košarkaški klub Partizan polako kreće u rekonstrukciju tima za narednu sezonu. Nakon debakla u finalu ABA lige i "rane" eliminacije na međunarodnoj sceni, bilo je jasno da će crno-belima biti potebno pojačanje na poziciji plejmejkera, a kako tvrdi pouzdani novinar Arel Ginsber, uprava kluba iz Humske našla ga je upravo u Valensiji.

Kako se navodi, radi se o Kristoferu Džonsu, 31-godišnjem plejmejkeru, koji je u dresu Valensije u Evroligi prosečno beležio 13 poena, četiri asistencije i dva skoka po meču, dok je slične brojke ubacivao i u španskoj ACB ligi.

U pitanju je momak 188 centimetara visine, koji je nakon solidne NCAA karijere, uglavnom igrao u Evropi. Konkretno, u Švajcarskoj, Belgiji i Turskoj, da bi na veliku scenu Evrolige stigao 2020. godine dok je nastupao u Makabiju. Tamo se zadržao samo jednu sezonu, nakon čega je prešao u francuski ASVEL, sa kojim je osvojio tamošnji šampionat, da bi član Valensije postao u sezoni 2022/23.

Radi se o igraču koji je uglavnom tokom karijere beležio 15-ak poena. Ima odličan osećaj za prostor, u Turskoj (Burasporu) je imao oko sedam asistencija u proseku, a takođe je i jako vispren u defanzivnim zadacima.

Kristofer Džons ima važeći ugovor sa Valensijom do leta 2026. godine, a pored Partizana, za usluge momka koji je prvi inostrani angažman imao u dalekoj Mongoliji, zainteresovan je i Virtus iz Bolonje.