Vesti iz košarke

Skola o Kampacovom dolasku u Zvezdu: Bila je to najbolja opcija za njegovu karijeru, sviđa mi se ekipa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 18:05
Skola o Kampacovom dolasku u Zvezdu: Bila je to najbolja opcija za njegovu karijeru, sviđa mi se ekipa MN Press

Legendarni argentinski košarkaš, Luis Skola, je u razgovoru za "Marku" istakao da je odluka njegovog sunarodnika, Fakunda Kampaca, da dođe u Crvenu zvezdu bila potpuno ispravna.

U redove crveno-belih je najpre stigao Luka Vildoza, nakon čega mu se iz Denvera pridružio i Kampaco:

"Nije me iznenadilo to što je otišao u Crvenu zvezdu, ne znam zašto se smatra kontroverznom odlukom. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u ovom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra", rekao je Skola.

Zatim je objasnio kako su argentinski igrači do sada mnogo zatvorenije posmatrali opcije, odnosno, da se fokusiraju isključivo na odlazak u španske klubove:

"Ponekad mi u Argentini imamo tendenciju da se 'zatvorimo' u dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove... Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike", podvukao je Skola.

Podsetimo, bivši argentinski reprezenativac je u karijeri nastupao za Fero Karil, Hiho, Baskoniju, Hjuston, Finks, Indijanu, Toronto, Bruklin, Šansi, Šangaj, Olimpiju Milano i Vareze.