Vesti iz košarke

Grci tvrde: Panatinaikos želi Fakunda Kampaca - spreman i bogat ugovor?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 18:27
Grci tvrde: Panatinaikos želi Fakunda Kampaca - spreman i bogat ugovor? MN Press

Pre nekoliko dana španski mediji objavili su vest da će Fakundo Kampaco napustiti Crvenu zvezdu po završetku sezone, što su demantovali iz tabora srpskog tima, da bi danas stigla nova informacija o potencijalnom odlasku Argentinca sa Malog Kalemegdana.

Naime, kako navode grčki mediji, Panatinaikos je pokazao veliko interesovanje prema iskusnom plejmejkeru Zvezde, a za njegov potpis spremni su da odvoje i pozamašnu svotu. Pominje se cifra od ogromnih 2.5 miliona evra po sezoni, kao i ugovor u trajanju od tri godine, a nekadašnji igrač Denvera bi trebalo da bude prvo pojačanje "zelenih" tokom leta.

"Panatinaikos je ušao u igru oko kupovine Kampaca i pre nekoliko dana igraču je dostavio vrlo primamljivu ponudu kojom pokriva dug Argentinca prema Realu na rok od tri godine. Ovaj predlog iznosi 2.5 miliona evra po sezoni, a sam Kampaco ga ispituje, ali ne žuri sa odgovorom sve dok ne posluša ponudu Madriđana", navodi između ostalog grčka Gazeta.
 

 

 

U Panatinaikosu se nadaju da bi Kampaco mogao da bude jedan od nosilaca igre grčkog tima naredne sezone posle sjajnog izdanja u Zvezdi ove godine. Atinski velikan već je počeo rekonstrukciju u klubu dovođenjem trenera Efesa, Ergina Atamana, a navodno su rukovodioci kluba spremni da dogovore saradnju i sa Lukom Vildozom, kao i Zekom Ledejom

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog pregovora, a nema sumnje da će se i srpski klubovi utrkivati sa grčkim da sačuvaju ključne košarkaše i nosioce igre svojih ekipa.