Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije u nedelju putuju u Brazil na kvalifikacioni turnir za OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 18:57
Košarkašice Srbije MN Press
Košarkašice Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje sutra u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir. Košarkašice će od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije.

Za plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicima Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi.

"Kao i uvek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem, nadamo se pobedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, obzirom da nemamo dovoljno vremena koliko bismo želele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vredno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje", rekla je kapiten srpskog nacionalnog tima Tina Krajišnik za sajt saveza.

 

 

Ranije smo se susretale sa svakom od naših rivalki u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije, ekipe sa kojom smo igrali neke najteže utakmice, koje su čini mi se uvek posebno motivisane protiv nas, dodala je ona.

"Sećamo se i ranijih Olimpijskih igara, gde smo se sastajali, tako da verujem da će ta utakmica biti veoma izazovna i teška, ali opet ne treba potceniti ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin", poručila je Krajišnik.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije.